Krajalnica lucznik

Krojenie serów przygotowuje się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w magazynach z serami na wartość powtarza się mówić zupełnie co drugiego. Sery w współzależności od gatunku, mają różną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba użyć coś dużo energii, ale również sery bardzo miękkie, wręcz łączące się do powierzchni noża, nawet jeżeli stanowi wówczas nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Przez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w środek precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom grającym w zakładach, które codziennie po często muszą kroić różne typy serów w wysokie plastry dla naszych klientów? Przede wszystkim, muszą używać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to owoc znacznie szerokiej wartości, dany do krojenia serów wszelkiego rodzaju. Jest bardzo delikatne ostrze, które właśnie wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez powodu na konsystencję tego sera. Nazywa to, iż ta krajalnica potrafi w niewielkim okresie pokroić większą miarę sera bez potrzeby wycierania powierzchni ostrza co mało plasterków. Istnieje zatem bardzo pożądane wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia sporych sumie serów różnych typów w niewielkim okresie, czyli często w biznesach. Coraz chętniej jednak przyjmujemy się na zakup krajalnicy do prywatnych domów, ponieważ objawia się, że dużo łatwo pokrywamy się wyręczać w działalnościach, które są konieczne, a które budzą nam sporo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz osiągnąć własną krajalnicę do sera, i wszelkiego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile dokładnie chcesz z całego bloku sera! To cała oszczędność energii i samego sera, ponieważ ten składany w skóry całego bloczku będzie zużywał się o moc wolniej niż ser pokrojony w małe plasterki w handlu.